Joan Maragall a Barcelona i Sitges
Edició
Barcelona
La ruta comença a la seu de la Universitat de Barcelona, on Joan Maragall va estudiar la carrera de Dret. Des d'aquí segueix les passes del poeta per llocs emblemàtics del centre de la ciutat, com la Ronda Universitat, on hi hagué la seu de la revista Avenç; l’església de Santa Anna, on Maragall es va casar amb Clara Noble; i d'altres, com l'Hotel 1898, l'Ateneu Barcelonès, Els Quatre Gats, el carrer dels Arcs, la Via Laietana, el Palau de la Música, la Catedral de Barcelona i el Centre Excursionista.
L'itinerari, que és acompanyat amb la lectura de textos, el formen més d'una desena d'indrets lligats a la trajectòria vital, cívica i poètica de Joan Maragall, que s'acaba a la Rambla, amb uns versos d'"Oda nova a Barcelona", on el poeta dialoga amb la ciutat descrivint-ne les virtuts i els defectes, en uns temps especialment convulsos i marcats pels esdeveniments de la Setmana Tràgica, dels quals es fa ressò el poema.

Maragall i les festes modernistes de Sitges
L'itinerari comença a l'estació de tren. L'arribada del ferrocarril, a finals del segle XIX, va fer possible l'apropament a la vila d'intel·lectuals com Santiago Rusiñol i Joan Maragall. Des d'aquí, a través d'indrets  significatius, com el Casino Prado Suburense, el carrer de Jesús, el Cau Ferrat, el Palau de Maricel, l'Ajuntament de Sitges, i de monuments com el dedicat a Santiago Rusiñol i el de El Greco, el recorregut evoca l'ambient intel·lectual de Sitges a l'època, que Joan Maragall va conèixer i viure.
Edita: Institució de les Lletres Catalanes
Patrocina: Unnim Obra Social
Col·labora: Conèixerbcn, Àrea d’Espais Naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona
Disseny: Eumogràfic

Punts on podeu trobar l'opuscle
Barcelona
Arxiu Maragall (c. Alfons XII 79, de Barcelona), Museu d'Història de Barcelona (Baixada de la Llibreteria 7), Vil·la Joana

Sitges
Ajuntament de Sitges (Edifici Miramar. C. de la Davallada, 12)

Vegeu la informació de la ruta.

Imprimir